Ezrek próbálnak menekülni Egyiptomból, a legújabb hírek szerint bármilyen repülőre felszállnak a turisták, ami kiviszi őket a teljes anarchiába süllyedő országból. A magyar külügyminisztérium sem ajánlja jelen pillanatban a gyorstalpaló búvároktatással összekötött piramislátogatást. Utóbbi egyébként az ország főútjain nagy számban grasszáló harckocsik miatt amúgy is kivitelezhetetlennek tűnik.

A patinás nevű IBUSZ utazási iroda alkalmazottait azonban nem olyan a fából faragták, hogy a nadrágjukba rottyantsanak egy kis lőparszag miatt. Egyáltalán nem, hiszen a cég szöveges hirdetésben népszerűsíti egyiptomi útjait. Hol máshol tenné ezt, mint az Index percről-percre frissülő, az eddig kb. 170 (ENSZ-értesülések szerint 300) ember halálát okozó tüntetésekről folyamatos tudósítást közlő cikke mellett:

 

 

 

 

A hirdetés erre az oldalra dob: Külföldi utazások - Egyiptom.

 

UPDATE: Az IBUSZ levette a hirdetést :)

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://zsiruj.blog.hu/api/trackback/id/tr82630198

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Egyiptom - kinek drukkoljak? 2011.02.01. 13:50:12

Gondolom, ti is ránéztek néha az egyiptomi eseményekre, de valljuk be őszintén, ez most "nem olyan egyértelmű". Ha forradalom van, akkor általában a népnek drukkolunk, hogy zavarja már el a diktátort, most azonban kétségeim vannak. De ahogy e...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Artie 2011.02.01. 13:46:33

Milyen jó nekem, évek óta adblockot használok, azt sem tudom, hogy vannak hirdetések az indexen.:)

endre69 2011.02.01. 14:01:11

Most legalább nemcsak a főmuftikat fogadják díszlövésekkel, hanem az egyszeri túristát is.

Héttörpe (törölt) 2011.02.01. 14:12:58

Hát hallod, etarget reklámok ezek. Ha Sajtországban lennének a tüntetések, akkor szarvasi mozzarella reklám lenne a cikk mellett.

Alkudozo 2011.02.01. 14:18:51

@Héttörpe: értem én, de nyilván be lehet állítani, hogy az "Egyiptom" kulcsszóra most inkább ne lőjünk...

ampelmann 2011.02.01. 14:21:42

@Alkudozo: és szerinted ez IBUSZ hibája? De egy kicsit nézz utána... ha mondjuk valaki rákeres wikipedian hogy ki-mi az államfő államforma egyiptomban stb... akkor megakad a szeme 1-1 képen és máris a történelméről kezd el olvasni... megtetszik neki a kultura... nah és mondjuk ha nyaralásra adja a fejét és mondjuk egy év mulva normális a helyzet ott akkor lehet hogy felkeresi az ibuszt mert épp az ibusz neve már megvan a fejében... Boncolgassuk még... de ezért posztot írni!

sirdavegd · http://midnight-rider.blog.hu/ 2011.02.01. 14:28:13

Ennél a posztnál meg azt kérdezi a hirdetés, hogy "ki volt a második ember a Holdon?". Pedig oda még csak nem is szervez utat az ibusz :( :( :(

Alkudozo 2011.02.01. 14:28:25

@ampelmann: leszarom egyébként, hogy kinek a "hibája", sőt, azért használtam idézőjelet mert igazság szerint hibának sem tartom, inkább egy abszurd, szürreális jelenségnek, ami szerintem megérte a screenshot-ot. Ha idegesít a dolog, olvass inkább mást, a magas vérnyomás például szexuális zavarokhoz is vezethet!

Maglite83 2011.02.01. 14:38:34

Tudnivalók az Egyiptomba utazók számára

A Külügyminisztérium a Magyar Utazásszervezők és Utazásközvetítők Szövetségével történt egyeztetést követően az egyiptomi nagyvárosok biztonsági helyzetének további romlása és a közbiztonsági helyzet egyelőre kiszámíthatatlan kimenetele miatt az I., utazásra nem javasolt országok és térségek kategóriájába sorolja át Egyiptomot.

Ezt figyelembe véve a Hurghadába és Sharm El Sheikhbe szervezett utazásokat bizonytalan időre felfüggesztjük. A kairói magyar nagykövetség jelentése és az utazási irodák helyi képviselőinek folyamatos tájékoztatása szerint a jelenleg a Vörös-tenger melletti üdülőhelyeken tartózkodó magyar turisták biztonságban vannak, de a hét folyamán minden utasunkat hazaszállítunk.

ibusz.hu/kozlemenyek/35532

Alkudozo 2011.02.01. 14:49:50

Update-ben is kirakom, ide is megírom: az IBUSZ levette a hirdetést :)
süti beállítások módosítása